Conceptes oposats



El conceptes oposats, se li anomena aquells dos conceptes que es contradiuen i mostren la seva negació l'un amb l'altre.

En aquell exercici nosaltres desenvoluparem els conceptes de equulibri i inestabilitat, profunditat i pla, simetria i asimetria i finalment seqüencialitat i aleatorietat.


Per a començar comentar les diferents qüestions dels objectes i els colors utilitzats. A l’apartat de l’equilibri he volgut representar l’estabilitat dels diferents components geomètric distribuïts uniformement en el paper on formen una estructura vertical. En referència al color he utilitzant els diferents matisos  verds doncs és un color que transmet estabilitat i passivitat. En el cas de la inestabilitat he decidit seguir el mateix patró, però he volgut que hi hagués una interpretació de moviments en els objectes utilitzats anteriorment en l’equilibri, he decidit utilitzar els mateixos colors per crear una harmonia entre els dos oposats.



Seguidament en l’apartat de la profunditat, mitjançant figures geomètriques he creat dues “escales” idèntiques. Al haver objectes més grans al principi i més petits al final ha sigut possible la creació de profunditat. He jugat amb els colors per així destacar més l’objectiu: donant un color més clar al fons per destacar la figura i jugant amb el negre de les escales i a la superfície central, he ressaltat la profunditat. En el cas del pla, suprimint algunes parts geomètriques que formaven part de “l’escala”i ajuntant-les i poder així formar una figura plana. I utilitzant el color negre per ressaltar la figura sobre el rosa.




Posteriorment en l’apartat  de la simetria, he decidit utilitzar únicament 11 rombes. He incorporat transparències a una estructura simètrica, segons la meva opinió necessari per poder crear una figura moderna i complir l’objectiu. He utilitzat colors oposats en els diferents rombes per donar-li un contrast a la imatge. Bàsicament he utilitat un color clar al fons per detectar els elements del paper. En el cas de la simetria he decidit dividir la imatge i incorporar només una de les meitats al treball i per l’altre costat introduir les mateixes formes però en una distribució aleatòria. Els colors han sigut els mateixos per crear una harmonia entre els dos oposats.







Finalment en l’apartat de la seqüencialitat he utilitzat l’esfera com a figura geomètrica tot i que l’he distorsionat al llarg de l’activitat. Ho he distribuït en 4 columnes de 8 rodones creant una coordinació les unes amb les altres, formant un moviment en forma “d’onada”. El color del fons ha estat escollit per destacar el de les figures geomètriques i poder apreciar més el moviment. En el cas de l’aleatorietat he decidit incorporar l’esfera com a figura geomètrica però en unes dimensions molt més petites respecte a la seqüencialitat i destacant una d’elles. Per les esferes i el fons he utilitzat dos colors molt semblants, excepte una bola blanca, símbol de la aleatorietat.


Entrades populars